Petskis

Idol 2009

Publicerad 2009-10-09 20:45:21 i Allmänt,

Så börjar då äntligen Idol 2009 med fredagsfinalerna efter några veckors gallringar. Nu återstår elva deltagare. Det här är min åsikt och tippning om hur det kommer gå. Har jag rätt eller fel? Vad tror ni?


Calle Kristiansson 21 år

Rock är temat som denne kille vill sjunga och det gör han rätt så bra. Kom in som publikens val alldeles i slutet av tävlingen. Blir det mycket rocklåtar så kan det gå riktigt bra för Calle men tyvärr så brukar dessa rockers inte hålla sig kvar hela vägen för de unga tjejer som röstar vill ha nåt poppigare.
Tippad slutplacering: 4:e


Camilla Håkansson 21 år

Har fått stämpeln som den nya Kikki Danielsson för att hon tycker mycket om dansband. Är alldeles för flamsig och fnittrig för att gå hem hos storpubliken.
Tippad slutplacering: 7:e


Eddie Razaz 20 år

Storgråtaren som även var med och prövade lyckan i Idol förra året. Då klarade han sig inte till fredagsfinalerna och jag ser ingen orsak till varför han skulle vinna i år.
Tippad slutplacering: 5:e


Erik Grönvall 21 år

Min personliga favorit som har övertygat i allt hittills. Har en fantastisk röst som klarar både pop och rock. Håller bara rösten och fortsätter det på samma sätt så finns han med i finalen i globen.
Tippad slutplacering: 3:e


Erika Selin 18 år

Har en bra röst men har även en tendens att vara lite nervös. Måste få ut max av sin röst och få bättre självförtroende.
Tippad slutplacering 6:e


Karolina Brånsgård 25 år

Svårt att veta var man har denna tjej. Flummig och konstiga klädval. Känns som att det kan bli superbra ena dagen och botten andra dagen. Låtvalen avgör hur det går.
Tippad sluplacering: 8:e


Mariette Hansson 26 år

Stor publikfavorit i detta skede som har visat styrka och klass. Nästan garanterat en finalplats i globen. Det känns ändå inte som att Mariette kommer vinna om man ser till föregående års vinnare. Det är mera en tvåa som sen kommer lyckas bra efter Idol ändå.
Tippad slutplacering: 2:a 


Nicklas Hocker 17 år

Här är inte min favorit alls kan jag säga. Alltför ojämn och okunnig för att kunna klara sig till slutet. Det tar slut tidigt för denne grabb.
Tippad sluplacering: 11:e


Rabih Jaber 22 år

Smörsång och hiphop varning när denne grabb entrar scenen. Alltför fjantig för att gå långt men i Rinkeby kanske det går hem. Hur många bor där som röstar?
Tippad sluplacering 10:e


Reza Ningtyas Lindh 28 år

Tävlingens äldsta deltagare som kan sjunga rätt bra men som är lite osäker. Visar man osäkerhet så faller man snabbt ut.
Tippad slutplacering: 9:e


Tove Styrke Östman 16 år

Tävlingens yngsta deltagare. Ett litet wildcard som kan bli hur bra som helst. Lite osäker och nervös men med en fantastisk röst. Har de rätta elementen att gå långt och jag tror det kan bli en bra höst för Tove.
Tippad sluplacering: 1:a

Kommentarer

Postat av: Ose

Publicerad 2009-10-10 13:06:43

Eddie va ju med år 2005 å int ifjol.. Sen kan man ju säga va man vill om Reza men osäker e ju int de första ja kommer på, "jobbig att lyssna på i intervjuer kan man tycka"..

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-10-11 10:04:47

...Och Camilla gillar schlager och inte dansband, förvisso kanske det också men men...

Postat av: Ose

Publicerad 2009-10-11 10:31:58

Kan ju oxå tänkas gilla dansband när hon bangat 38-årige Kicken o 32-årig från Scotts.. Snart får hon väl ett skott i kicken av nån från Larz-Krizters..

Postat av: Timo

Publicerad 2009-10-15 11:48:45

Hoppas verkligen Tove får en fin höst. Min absoluta favorit :)



Rabihs låtar går nog hem hos mig fast jag inte bor i Rinkeby :D Det är dock mera tack vare hans låtval, rösten är sisådär..

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela