Petskis

EIF Fotboll 2009

Publicerad 2009-10-13 11:38:58 i Allmänt,

Så var då säsongen över för Ekenäs IF:s fotbollslag. Det blev återigen en säsong som gick både upp och ner. Precis som förra året så var hemmaplan ingen favorit för Ekenäslaget som endast klarade av att besegra motståndarna två gånger på tretton försök. Desto bättre gick det på bortaplan där det blev sju segrar på tretton matcher. Lägg till sex oavgjorda matcher så har ni EIF:s poängskörd för detta år som blev totalt 33 poäng och räckte till en åttåndeplats. Varför gick det då så dåligt på hemmaplan? Jag anser att fotbollsplanen bör göras om till en större plan. Att den dessutom är ojämn och gräset oftast lite för långt gör det svårt att spela ett hyfsat passningsspel. Om spelartruppen måste man säga att nyförvärven verkligen var lyckade. Trots att EIF tappade en hel del viktiga spelare inför denna säsong så fick man verkligen fina förstärkningar som Chris Corcoran, Victor Solomon och Garry Lewis. Victor vann skytteligan med 21 mål och inte sen Kenneth Pulkkis glansdagar har vi haft en spelare som gjort över 20 mål. Dessutom hade man turen att klara sig undan långtidsskador på viktiga spelare och kunde ha en del bra spelare på bänken under hela säsongen. Tänkte försöka sätta ihop ett elva som jag tycker gjorde bra ifrån sig under säsongen. Den ser ut så här.



I målet har Oscar spelat en stabil säsong trots hotet från Nico på bänken. Eller bänken och bänken. Nu har tränare Wahlstedt haft en rotation på sina målvakter under andra halvan av säsongen. Om det har varit lyckat eller ej kan jag inte uttala mig om men om inte ens tränaren vet vem som är förstaval så hur ska spelarna då veta. Trots att Nico inte gjorde bort sig då han fick spela så ser jag ändå Oscar som en klar förstamålvakt. Synd bara så verkar det som att turerna kring rotationen kommer leda till att han inte spelar här nästa år. Vill inte gå in mera på vad som har hänt men lagledningen skulle kunna ha skött det mycket bättre i denna fråga.

Backlinjen har fått vara någolunda intakt och det är otroligt viktigt för hur det defensiva spelet fungerar. Mittbacksparet med Tony och Silva får gärna fortsätta här några år till. På högerbacken har unge Christoffer Malmberg varit ett litet utropstecken för mig. Orädd för att gå in i situationer och bra inställning. Lite rutin ännu så kan vi ha en bra högerback i flere år framåt. Vänsterbacken har i år skötts av Jens på ett bra sätt. Det började lite darrigt men sen har det bara gått uppåt. Jens är säkert den som har lidigt mest av det stora utbudet av centralmittfältare då han tvingats bort från sin favoritplats men som sagt har skött det bra.

På mittfältet finns en som jag vill höja över alla andra och det är Chris Corcoran. Vilken säsong och vilket nyförvärv EIF fick i honom. Jobbar stenhårt för laget och gnäller aldrig på medspelare. En verklig klasspelare som skulle få stanna i laget mer än någon annan. Bredvid honom har Cassiano gjort en bra insats. Hade några farhågor om Cassiano skulle bli en gnällande brasilianare men attityden har det inte varit något fel på alls. Bör nämna att valet mellan Cassiano och Simon inte var alltför lätt men jag ser ändå Cassiano som den bättre av de två. Simon är mera en defensiv mittfältare och den platsen tar han inte från Chris. På kanterna var valet lite svårare då Vini började säsongen bra men avslutade mindre bra. Valet föll ändå på honom framför Hasse. På andra kanten är valet självklart. Garry Lewis kom in efter halva säsongen och ersatte Casper. Mer behöver inte sägas.

Alldeles bakom anfallet har Calle en given position. En bra blick och ett bra skott gör "kymppipaikkan" till lagets nummer 6. Skadan från förra året är ett minne blott och målen samt passningarna har suttit där de brukar. Längst fram har Victor gjort det han skulle. 21 mål och vinst i skytteligan är mer än vad man kan kräva.

Nästa år vill jag att man försöker kontraktera nyckelspelarna tidigt och ser till att man kanske får in ytterligare några bra förstärkningar. Då kan vi se fram emot fina matcher mot bland annat BK-46 som kommer spela i samma division. Ett BK-46 som jag gärna ser utan Timo Brotkin som jag anser skulle behövas i EIF igen. Tänk er Garry och Timo på varsin kant. Något att fundera på herr Brotkin..

Till sist vill jag även nämna damlaget som gjorde en fantastisk säsong och steg till division två. Stort grattis till er!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-10-13 14:50:24

inte så många ekenäsbor i den elvan. de samma om laget heter eif eller vad som helst annat. EIF i sig som klubb betyder knappast något för spelare utifrån. malmberg e nog absolut inte något eif kommer ha nytta av i framtiden, närmast en slalomkäpp hela säsongen igenom. samt ett aldrig förr skådat hjärnsläpp i ena hemmamatchen då han nickar helt ostörd en kraftnick mot eget mål. speluppfattningen mycket dålig, ofta flerplacerad. de som följt med cassianos fasta situationer denna säsong gör nog så att simon känns helt given i elvan iställe för honom också.

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-10-13 14:51:05

inte så många ekenäsbor i den elvan. de samma om laget heter eif eller vad som helst annat. EIF i sig som klubb betyder knappast något för spelare utifrån. malmberg e nog absolut inte något eif kommer ha nytta av i framtiden, närmast en slalomkäpp hela säsongen igenom. samt ett aldrig förr skådat hjärnsläpp i ena hemmamatchen då han nickar helt ostörd en kraftnick mot eget mål. speluppfattningen mycket dålig, ofta flerplacerad. de som följt med cassianos fasta situationer denna säsong gör nog så att simon känns helt given i elvan iställe för honom också.

Postat av: Timo

Publicerad 2009-10-15 11:44:45

Timo i EIF: ?

Timo på ena kanten: Nej!



Mycket bra summerat annars. Fast Cassiano skulle jag nog lägga på bänken istället för Simme.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela