Petskis

Top 10 transfers summer 2009

Publicerad 2009-09-04 11:47:44 i Allmänt,

Vem har gjort det bästa köpet inom europeisk fotboll denna sommar? Det ska jag försöka berätta i min alldeles egna top 10 lista. Här räknas inte vem som är den bästa spelaren. Har försökt tänka på vad klubbarna får för pengarna de satsat.

10. Michael Owen - Newcastle till Manchester United. Pris: gratis.

Han har haft skador de sista åren. Han satt på bänken när Newcastle föll ner en division förra säsongen. Men han vet fortfarande var målet är. Jag är inte förvånad om Owen är med i Englands VM-trupp nästa sommar. Hur mycket kostade han för Man Utd? Ingenting.

9. Wesley Sneijder - Real Madrid till Inter. Pris €15m.

När Real Madrid köpte in spelare på spelare så var det klart att vissa skulle få lämna klubben. Wesley Sneijder som köptes förra året till Real fick aldrig visa varför han är en av de bästa offensiva mittfältarna i europa. Precis som med Eto'o så har man här gjort en mycket lyckad affär.

8. Karim Benzema - Lyon till Real Madrid. Pris €35m.

En av europas bästa anfallare som bara är 21 år tog det stora steget till stora klubben Real Madrid i sommar. Med en Raul i åldrande form och all press på Ronaldo och Kaka så kan Benzema göra det han är så bra på, nämligen många mål.

7. Felipe Melo - Fiorentina till Juventus. Pris: €20.5m.

Alla som såg Confederations cup i somras lade märke till denna hårt arbetande brasse. En verkligt stark defensiv mittfältare som har möjligheten att lyckas mycket bättre än vad spelare som Pulsen, C. Zanetti och Sissoko gjorde.

6. Gareth Barry - Aston Villa till Manchester City. Pris €14m.

Förra sommaren var det meningen att Barry skulle gå till Liverpool men affären föll ihop. I år stod Manchester City och viftade med stora pengar och Barry valde att gå till dem istället. För en av englands bästa centralmittfältare så är 14 miljoner inte så farligt. Denna affär kommer visa sig svida mest för Liverpool.

5. Diego - Werder Bremen till Juventus. Pris €24.5m.

Zinedine Zidane, Pavel Nedved och nu Diego. Den lille playmakern kommer vara otroligt nyttig för den gamla damen i år och flera år framöver. Två mål på två matcher hittills visar vart det är på väg.

4. Xabi Alonso - Liverpool till Real Madrid. Pris €34m.

Förra året var Gerrard grym på Liverpools mittfält. Xabi Alonso var nästan lika bra. Liverpools inledning i ligan i år visar klart vem som saknas på mitten. Real Madrid betalade en rätt hög summa men fick en verklig klasspelare. Smakar det så kostar det.

3. Glen Johnson - Portsmouth till Liverpool. Pris: £17m.

Liverpool har inte haft en bra högerback på väldigt många år. Nu har man skaffat englands bästa högerback för en summa som först känns för stor men som Johnson redan har börjat betala tillbaka i två mål på fyra matcher.

2. Arjen Robben - Real Madrid till Bayern München. Pris: €24m.

Han kostade en fjärdedel av vad Cristiano Ronaldo kostade och är garanterat nästan lika bra som den egoistiska Portugisen. Var mycket bra under Reals försäsongsmatcher och gjorde två mål i sin debut för Bayern.

1. Samuel Eto'o - FC Barcelona till Inter. Pris: mindre än gratis.

Att Barcelona rankar Zlatan Ibrahimovic högre än Eto'o är för mig ett mysterium. Barcelona betalade 40 miljoner euro plus Eto'o för att få Zlatan till sitt lag. Inter fick en av världens bästa avslutare för mindre än gratis. Årets bästa affär!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela