Petskis

Road to South Africa

Publicerad 2009-09-10 09:28:51 i Allmänt,



Åtta kvalmatcher, åtta segrar. Igår blev England klara för VM i Sydafrika efter en match mot Kroatien som slutade 5 - 1. Bara för två år sen spelade man också mot Kroatien i en EM-kvalmatch på Wembley som man förlorade vilket betydde att EM deltagandet inte blev av. Då hette tränaren Steve McClaren. Nu heter tränaren Fabio Capello. Jag gillar Fabio. Jag gillar hur England spelar för tillfället. Capello har fått detta England att spela fantastisk fotboll och laget lyser av självförtroende. Gårdagens match var underbar att titta på. England bjöd på snabb anfallsglad fotboll och segermarginalen kunde ha varit betydligt större om bara Emile Heskey hade fått ordning på sina klumpiga ben. Jag hoppas innerligt att det fina spelet är kvar nästa sommar för då kan det bära riktigt långt i världens största fotbollsturnering. Alla lagdelar känns riktigt starka. Målvakterna står på rad om vem som ska vara nummer ett. Blir det Robert Green, Ben Foster eller David James? Mittbackar är något England inte ska behöva vara oroliga för så länge John Terry är en av dem som spelar. England har för tillfället världens bästa högerkant i form av Glen Johnson och Aaron Lennon. Dessa två hade lekstuga på Kroatiens bekostnad igår. På vänstersidan är det Ashley Cole och Steven Gerrard som regerar så det är rätt bra ställt där också. Centralmittfältet är så pass bra att Gerrard hamnar spela vänstermittfält då Gareth Barry och Frank Lampard håller till på mitten. Wayne Rooney är självskriven som den ena anfallaren och den andra bör tas av antingen Jermain Defoe eller Peter Crouch. Kort och gott så ser det riktigt bra ut på spelarfronten och då har jag inte ens nämnt David Beckham ännu...

Tyvärr så sprack VM-drömmen för vårt kära hemland igår. Efter att man spelat oavgjort borta mot Liechtenstein när Tyskland och Ryssland vann sina matcher så är det teoretiskt omöjligt att gå vidare från gruppen. Detta kval var nog det sista vi såg av Jari Litmanen i en landslagströja och det som är skrämmande är att det är med honom på planen som vi skapar nåt. Om vi ska gå till ett mästerskap någon gång så ska vi antingen ordna det själva eller sen ha en väldans tur med lottningen.

För vårt kära grannland Sverige lever VM-drömmen vidare. Efter helgens vinstmatch mot Ungern då Zlatan avgjorde på stopptid så löd rubrikerna som följande. "Vi ska till VM lovar Zlatan", "Gruppseger är möjligt" och "Vi kommer krossa Malta av bara farten". Särskilt den sista var långt ifrån att hända då man igår bara fick till en 1 - 0 seger mot ett Malta som har spelare som Shaun Bajada, Gilbert Agius och Ian Azzopardi. Det var den sistnämnde som blev Sveriges hjälte igår med sitt självmål. Typiskt att Sverige vinner med ett självmål också. Nu är det ännu en lång väg för Sverige att klara sig vidare då man först måste vinna mot Danmark på bortaplan men månne de inte tar fram sin turamulett och fixar det till slut.

Till sist vill jag säga några ord om landet som snart sparkar sin tränare. Landet som förfogar över världens bästa fotbollsspelare och som har otroligt skickliga individer att använda sig av. Argentina är så pass illa ute att jag är helt säker på att tränaren Maradona kommer få gå efter nattens match. Detta Argentina som inte ens tar ut spelare som Riquelme, Di Maria, Samuel och Diego Milito. Istället spelar man med Emiliano Papa, Jesús Dátolo, Rodrigo Braña och Mario Ariel Bolatti. Vilka är det? Skärpning nu Argentina för jag vill se er i VM!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela