Petskis

Winter Olympics Vancouver 2010 (den förkortade versionen)

Publicerad 2010-02-05 11:08:16 i Allmänt,



Nu gick det tyvärr så att jag inte kommer hinna skriva den fullständiga presentationen av denna OS-granskning. Med flytten och allt ståhej det har varit och med min kommande resa nästa vecka så är jag tvungen att korta ner detta en aning. Kommer endast satsa på de mest intressanta grenarna ur finsk synvinkel och presentera våra medaljhopp lite kort. Kanske lika bra så för ingen orkar väl ändå läsa om konståkning eller skeleton..

Cross-Country (Längdåkning)

Finlands trupp
Virpi Kuitunen
Pirjo Muranen
Riitta-Liisa Roponen
Aino-Kaisa Saarinen
Krista Lähteenmäki
Kirsi Perälä
Riikka Sarasoja
Matti Heikkinen
Sami Jauhojärvi
Teemu Kattilakoski
Juha Lallukka
Kalle Lassila
Lari Lehtonen
Ville Nousiainen
Lasse Paakkonen
Matias Strandvall
Jesse Väänänen

Den finska längdåkningen börjar sakta hitta form igen efter några års frånvaro på grund av dopningsskandaler och dåliga åkare. Damerna har väl haft det lättare att prestera bra men herrarna har nog varit så nere i träsket som det bara går. Nu verkar det ändå som det kan finnas medaljchanser på herrsidan också. Damerna kommer garanterat ta någon medalj, både i individuella tävlingarna och sprint. Aino-Kaisa Saarinen var i toppform i början på säsongen och får ses som en av favoriterna att ta någon medalj. Damlaget har också chans på guldmedaljen i stafetterna.

Ice Hockey (Ishockey)

Finlands trupp
Niklas Bäckström
Miikka Kiprusoff
Antero Niittymäki

Sami Lepistö
Toni Lydman
Lasse Kukkonen
Janne Niskala
Joni Pitkänen
Sami Salo
Kimmo Timonen

Valtteri Filppula
Niklas Hagman
Jarkko Immonen
Olli Jokinen
Niko Kapanen
Mikko Koivu
Saku Koivu
Jere Lehtinen
Antti Miettinen
Ville Peltonen
Jarkko Ruutu
Tuomo Ruutu
Teemu Selänne

Ishockeyn är den gren som nog intresserar oss finländare mest under hela OS skulle jag tro. Silvret från förra OS skulle gärna få bytas mot ett guld och det skulle kröna flera spelares karriärer. Jag tänker förstås på Teemu Selänne och Saku Koivu som troligtvis inte spelar flera landslagsturneringar och som väldigt gärna skulle vinna en turnering med sitt land. Jag tror att chansen finns om allt klickar och målvaktsspelet fungerar. Är lite orolig för det defensiva spelet då Kiprusoff inte har varit i form de senaste veckorna och hur i hela världen ska backar som Niskala och Kukkonen ta sig an Crosby och Ovechkin?

Nordic Combined (Nordisk Kombination)

Finlands trupp
Anssi Koivuranta
Hannu Manninen
Janne Ryynänen
Jaakko Tallus
Lauri Asikainen

En stark finsk gren som bör hämta någon medalj. Garanterat en medalj i stafetten och sen tror jag Hannu Manninen gärna vill stå längst upp under ett OS.

Ski Jumping (Backhoppning)

Finlands trupp
Janne Ahonen
Janne Happonen
Matti Hautamäki
Kalle Keituri
Harri Olli

Denna normalt starka gren för finländsk del kan komma att bli en besvikelse under detta OS. Veteranen Janne Ahonen gjorde comeback från sin pensionering och tur var väl det för utan honom så skulle nog Finland bli helt utan medalj här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela