Petskis

OS-Hockeyn

Publicerad 2010-03-01 18:13:29 i Allmänt,



OS-turneringen är över och längst upp på prispallen står hemmanationen Kanada och firar ett välförtjänt OS-guld. USA blev tvåa och Finland trea. Om man ser på Finlands insats så kan man konstatera att en tredjeplats var det absolut bästa de kunde få. Med det spel de hade så var det inte så övertygande alls och man lyckades endast vinna två av fyra viktiga matcher och i de matcherna kunde det ha gått hursomhelst. Att man ändå tog bronset är en bra framgång med tanke på att Finland nu tagit fem medaljer under de sju senaste OS turneringarna.

Finalen spelades mellan de två lag som var mest värda att vara där. Kanada som hade en hel nations förväntningar på sina axlar hade gått lite knackigt i vissa matcher men utskåpningen av Ryssland i kvartsfinalen var grym. USA hade rent spel ända fram till finalen och hade överraskat mycket. USA hade dessutom den absolut bästa målvakten i turneringen i Ryan Miller. Finalen blev en mycket bra match mellan dessa två giganter och Kanada klarade pressen genom att spela stabilt och säkert. Matchen gick ändå till förlängning där Sidney Crosby avgjorde.

Jag vill ta tillfället i akt och hylla denna Crosby lite. Förra säsongen vann han Stanley Cup med sitt Pittsburgh Penguins. Tänk er vilka förväntningar och vilken press han måste ha haft på sig under turneringen. I ett redan stjärnfyllt Kanada skulle denna grabb visa varför han kallas "The Next One". Han gjorde också ett bra gruppspel men i slutspelsmatcherna blev han lite osynligare ända tills det allra sista avgörandet. Det var som om finalen var färdigt skriven i historieböckerna. Det blev den perfekta avslutningen på hela OS för Crosby. Under finalen blev han hårt uppvaktad men när chansen i förlängningen kom så tog han den. Vilken otrolig känsla det måste ha varit att avgöra en OS-final på hemmaplan i ett hockeytokigt Kanada. Nu kan man verkligen börja förstå att han är den stora spelare som det sägs att han ska bli. Stanley Cup och OS-guld på mindre än ett år. Det är något extra det. Och Sidney Crosby är bara 22 år gammal...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela