Petskis

Vad hände med Wayne Rooney?

Publicerad 2010-10-21 14:20:28 i Allmänt,


Ska man tro det man läser när det gäller fotbollsrykten? Kanske. Oftast är det bara rykten. Men när man får höra det från både manager och spelare så måste man väl tro på dem. Det jag talar om är att Wayne Rooney ser ut att ha spelat sin sista match för Manchester United. Tidigare i veckan gick Sir Alex Ferguson ut med nyheten om att Rooney inte tänker förlänga sitt kontrakt utan vill lämna klubben. Orsaken är att klubben inte enligt Rooney kan tävla med de bästa lagen i världen längre för att man inte får in de bästa spelarna i världen till United. Rooney bekräftade sen nyheten och blev förstås hatad av alla Man Utd fans. Efter den stora skandalen med Rooneys privatliv så var t.o.m. Sir Alex och förlät honom och försökte hjälpa honom genom krisen. Man kan förstå om en spelare vill bort från landet på grund av en sån skandal men det snackas nu om att Rooney tänker gå till Manchester City och inte till Real Madrid eller Barcelona som man förväntar sig av en spelare som vill vinna saker. Kan det verkligen bli så illa att Rooney kommer spela för Uniteds värsta rivaler? Ja i dagens fotbollsvärld så kan allt hända. Men om han går till City så vet alla att det är pengarna som lockar. Eller hur Yaya Toure som är bäst betalde spelaren i Premier League med 200 000 pund i veckan...?

Erik Niva på Aftonbladet skrev häromdagen en bra krönika angående saken där han bland annat skriver att Rooneys agent har kopplingar till Man City. Vissa skriver också att detta är ett spel för att få Uniteds ägare Malcolm Glazer med familj att antingen få in bättre spelare eller sälja klubben vidare. Med det som händer Liverpool nu så skulle det vara katastrofalt men inte omöjligt att det händer även Man Utd.

Min slutsats är att om Rooney verkligen vill spela för nåt annat lag så låt honom då göra det. Vi har klarat av spelarförluster tidigare och kommer att göra det även i fortsättningen. Men han ska veta att om han väljer Man City så kommer livet inte bli lätt på andra sidan stan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela