Petskis

En market till Ekenäs City

Publicerad 2013-09-05 21:22:16 i Allmänt,


 
Idag kan man läsa om att Raseborgs stad funderar på möjligheten att låta Kesko bygga en Citymarket i norra hamnen i Ekenäs. Katastrof säger många. Folk toksågar förslaget direkt. På svenska YLE flockas "vetarna" och debatterar friskt om ämnet.
 
"Vackraste platserna i stan ska man förstöra med stora affärer. Idéerna i den här staden blir ju bara värre för varje dag som går - det är helt sanslöst!"
 
"Det är synd att den slutna avdelningen på Ekåsen har stängt. Den skulle ha behövts nu eftersom stadsstyrelsen verkar ha förlorat kontakten med verkligheten och numera lever i en fantasivärld där vad som helst är möjligt."
 
Ja folk hatar helt enkelt idén och kan inte alls som vanligt tänka före de skriver. De flesta vill ha mysiga hamnkvarter med småbutiker, park, caféer och lyxiga bostäder. Men har de tänkt på att allt det där har vi redan? Vi har så många småbutiker att alla inte klarar sig och många stänger lika fort som de öppnat. Kanske man kunde se den stora helheten i detta och fundera hur det skulle bli om alla som nu åker till Lojo eller Salo för att handla i stormarketar, istället skulle handla här? Kanske skulle det vara ett ekonomiskt positivt lyft för staden? Kanske skulle det här skapa fler jobb för stadens invånare? Men alla småbutiker som skulle tvingas stänga när supermarketen tar alla kunder då, tänker man? Varför skulle de måsta stänga? Bli bättre själva istället och satsa på det ni är bra på. Men hur ska man få plats för alla bilar och tänk på all trafik? Ja men lös det på ett smart sätt och sluta vara så negativa.
 
Klart att jag hellre skulle gå vid hamnkvarteren om där var mysiga småbutiker och caféer men man måste ta sig en funderare på vad som är bäst för staden. Så länge man är smart i byggandet av en Citymarket och inte bara smäller upp en grå byggnad hursomhelst så är jag positiv till detta förslag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela